top of page
Ingrid+Olav_2021_lav_-42.jpg

Ingrid + Olav

EN KJÆRLIGHETS HISTORE SIDEN 1955

Ingrid og Olav Heggdal er mine kjære besteforeldre på min mors side. De har så lenge jeg kan huske bodd i nydelig Innvik, ei liten bygd på et par hundre mennesker 20 kjøretur fra Loen i Nordfjord. 
Mormor og morfar som jeg kaller de giftet seg i 1955 og var den gang i tidlig 20-årene da de startet sin nå store familie. Ingrid (mormor) vokste opp på Blakset som ligger på andre siden av fjorden i Innvik, hvor Olav (morfar) bodde. Det var kun den dype Nordfjorden som skilte de i oppveksten og deres første møte var gjennom den lokale menigheten i Stryn. Olav var handy og jobbet blant annet som maler, Ingrid som pleier på sykehjemmet. Sammen fikk de 6 barn og var selvforsynt gjennom familie gården i Innvik som i dag er hele slektas ferie paradis.

Ingrid og Olav er to unike sjeler som er omsorgsfulle og varme mot alle de møter. De er fortsatt hardtarbeidende til tross for alderen og vil alltid ha en finger med i spillet når huset skal males, gresset skal klippes eller at frukten på trærne skal høstes. De har overlevd det meste, f.eks i en alder av 80+ dro har de allerede opptil flere ganger reist aleine til USA for å besøke sin yngste sønn og hans familie og Olav har brikker lårhalsen 2 ganger og alltid kommet seg tilbake på beina. Vi er nå en enorm familie og Ingrid og Olav har nå 20 barnebarn og hittil 7 oldebarn, de har nå flyttet til en mindre leilighet på Sandane og får nå daglig hjelp av hjemmesykepleien.

Familien er ganske spredt utover landet, men så fort noen kommer på besøk og skal inn til huset i Innvik, så vil 
Ingrid og Olav være med, om det er på overnatting, middag eller fjelltur på hytta. De elsker Innvik og sitter dere hjerter nært, men helsen kommer først og derfor måtte de flytte. Innvik blir ivaretatt av deres 6 barn og resten av bøtte balletten og jeg som eneste fotograf i familien tar ansvar for å fotografere Ingrid og Olav årlig for å dokumentere deres hverdag, kjærlighet og reise på deres siste del av livet. Nå er de begge snart i 90-årene og de er fortsatt like blide, omsorgsfulle og ivrige for å være med på moroa. De er som to dråper vann, to uadskillige sjeler som viser deres kjærlighet for hverandre til verden selv etter 66 års ekteskap.

FOR NOEN FORBILDER ALTSÅ!!

bottom of page