Bikkjestykket i Drammen

Det var en nydelig varm høstdag og Mathias skal endelig på sin aller første fotografering. Han har nettopp fylt 1 år og var rimelig fornøyd da vi møttes der han kom på mammas arm. Iført en nydelig grønn strikket lue titter Mathias nysgjerrig inn i den store linsen min, kanskje litt bekymret, men mest undrende. Det var veldig greit å vite at mamma og pappa ikke var langt unna og at det var alltid et fang å sitte på om presset ble for stort.

 

Vi kjørte favoritt bilen hans over tømmerstokker og greiner i parken, (som Mathias ikke skjønte greien med) som ga noen fantastiske øyeblikk! Mamma og pappa var så flinke til å underholde og ta regi fra meg for de levende bildene av deres nye familie. Videre matet vi endene i den lokale dammen og da var pappas fang trygt å sitte på, jeg tror Mathias syntes endene her var litt voldsomme, så fort en smule traff vannoverflaten. 

Vi lekte rundt i parken og lille Mathias fikk kjærlighet fra alle kanter, favoritt overblikkene mine er nok 'tvangskosen' med mamma som virkelig fyller hjertet mitt hver gang jeg ser på de. Vi nærmer oss 1 times tid med aktivitet og jeg utnytter muligheten til å ta noen single portrett av Mathias etter et klesskift. Mathias var ikke så keen på å skifte klær utendørs, til tross for varmegrader og sol. Tårene begynte å trille og det eneste som hjelper da er kosebamsen og en god pause på fanget til både mamma og pappa. 

Når man fotografere med en liten 1-åring, så er det viktig å vite at det er barnet som bestemmer timeplanen. Trenger barnet en pause, spise, drikke eller bare kjærlighet fra foreldrene så la de gjøre det og jeg som fotograf må heller være på for å få de små øyeblikkene inni mellom. Mathias tar jo ingen regi enda, så da må mamma og pappa være på sammen med meg for å få hans oppmerksomhet. Personlig, så tenker jeg at øyeblikkene hvor barnet kanskje ikke sitter helt rett opp og ned med et smil rundt munn, er MINST like fine som de oppstilte. Faktisk så elsker jeg de øyeblikkene som ikke er planlagt, men for å få de må man være kjapp på avtrekkeren. 

Å være på fotografering skal først og fremst være gøy! Det er en ren bonus om man får de oppstilte bildene, hvor noen lukker øynene eller får en rar grimase - men alle øyeblikk er verdt noe! For dette er en tid du ikke vil få igjen, det er minner for livet og Mathias er bare 1 år én gang. 

Gulskogen Gård, Drammen

Tenk at Mathias har blitt 2 år allerede og det er en glede å høre at mamma og pappa vil ha en ny bursdags fotografering hso meg! Mathias husker nok ikke meg så godt siden sist vi så hverandre, men han var minst like god denne gangen som sist - i tillegg springer han mye mer nå! Vi møttes en høstdag senere enn i fjor, da trærne var blitt ordentlige varme i fargene sine og var begynte å falle ned mot bakken. Til Mathias sin store glede møttes vi denne gangen på Gulskogen Gård hvor det er store frodige områder å bolte seg på, samt frie påfugler å kunne studere og leke med. Mathias hadde selvfølgelig med deg favoritt leken sin, denne gangen et tog som han stolt viste fram til meg. 

Mamma og pappa er som alltid super dyktige til å springe rundt med Mathias for å få de rette øyeblikkene (selv om man strengt tatt ikke har noe valg med en 2 åring som har lært å bruke beina). Mathias hadde mye energi da han hadde ladet batteriene sine i bilen på vei hit, så jeg tror nok det ikke var bare han som var litt sliten etter en time med gøy, fart og morro! Mange er nok redd for at for ville barn ikke vil skape gode bilder, men det tar mange små feil. Jeg ELSKER kaos og jeg beviser hver gang at kaos kan bli til magi. De ekte øyeblikkene kommer når 2 åringen springer for full hals og kaster seg i armene dine for 'hundrede gang', fordi du ser at han har det gøy og selv om du er begynt å bli sliten. Det er når 2 åringen din begynner å gå lavt på batteri at du må legge inn det ekstra giret for å komme i mål og lykkes at smilene deres er genuine. Det er når du får en av de uendelige mange gode klemmene, fordi du bare er mamma eller pappa at kjærligheten flyter over og det er da jeg står klar med fingeren på knappen og knipser et evigvarende minne. 

Mathias fikk denne gangen en egen bildeboks, med 10 av deres favoritt bilder fra denne fotograferingen (mamma og pappa kaller Mathias lille 'Toss'). Bildene i denne boksen kan rammes inn eller utstilles på bilde blokken som følger med, eller gi et bort til en kjær bestemor eller bestefar. 

Gleder meg allerede til 3 års dagen din Mathias!