top of page
Thea+Eirik_210723_OsloRådhusJansrudgårdEidskog_FotografBethineElizabeth7857.JPG

Thea+Eirik

OSLO RÅDHUS 21.07.23 & LÅVEFEST HJEMME PÅ JANSRUD 29.07.23

Da Thea og Eirik tok kontakt med meg om deres bryllupsdag så skriver de at de har forelsket seg i Oslo rådhus og ville gifte seg der, men at festen skal holdes noen dager senere på bygda, nærmeste sagt hjemme på gården Jansrud, barndomshjemmet til brudgommen. Denne typen bryllup over to forskjellige dager er det sjelden jeg får, men jeg elsker det! Tenk at jeg fikk henge med disse to superstjernene og feire deres kjærlighet hele to ganger på én måned - elsk! Thea og Eirik beskriver seg selv som et gammelt ektepar. Selv synes de det er litt søt og tenker at det er fordi de er litt ertende, kjenner hverandre veldig godt og har veldig omsorg for hverandre. Dette er også inntrykket jeg sitter igjen med etter å ha hatt ærend av å tilbringe bryllupsdagene med dem. 

Dagen for rådhus seremoni er her og Thea og Eirik kommer gående hånd i hånd til rådhuset sammen. Thea i selvsydd kjole for anledningen, blå sko, veske og bukett, minimalistisk, moderne og perfekt for rådhuset spør du meg! Kun den nærmeste familien møtte opp og deltok på seremonien før de samlet seg for asiatisk tapas på en koselig liten vinbar kalt Becco i Oslo. Jeg og brudeparet tok en liten omvei til vinbaren for noen portretter langs Oslo's gater og herre min som jeg elsker å fotografere gatelangs i Oslo. Vi ruslet fra Oslo rådhus til Victoria Terrasse, videre over Universitetsplassen og endte opp i Tullipasasjen som var inngangen til vinbaren hvor resten av gjengen møtte oss. 

Dagen for låvefest og bryllupsmiddag startet i barndomshjemmet til bruden i Eidskog i Innlandet. Her gjorde brudeparet seg igjen klare sammen (elsk på dette), hvor vi fikk kjøre en rålekker Cadillac rundt i området for del to av bryllups portrettene. Thea har selvfølgelig sydd brudekjole nummer to selv og pakket en liten piknik kurv som vi hadde med oss på kjøretur. Disse bildene taler for seg og tro det eller ei, vi hadde 30 minutter til råde da vi kun stoppet på veien til Jansrud, hvor hele familien stod klar for å ta imot brudeparet. Gården på Jansrud har blitt ryddet og ordnet til tidenes bryllupsfest og gården var helt fantastisk fint pyntet med utendørs bar, kjøkken, nymalt utedo og her kunne folk feire kjærligheten tre dager til ende! 

Dette var en av mine favoritt bryllup i 2023, så har derfor stilt Thea og Eirik et par spørsmål om bryllupet som du gjerne må lese litt lenger ned på siden, hvis du er interessert i å lese.

Vinbar Oslo: Becco
Brudekjoler: Selvsydd av bruden
Kaker: Ingelsrud Konditori, dette drives av søskenbarnet til Eirik.
Maten: Matmakeriet, dette drives av Stig Jacobsen på nabogården.
Musikk og underholdning på låvefesten: Ole Kristian Ruud 

BRYLLUPSDAG 1/2

Oslo Rådhus + Becco vinbar

Thea+Eirik

SVARER PÅ SPØRSMÅL

FORTELL LITT OM DERE OG DERES HISTORIE.
Vi har vært sammen i 10 år og begge er oppvokst i Eidskog, men fant hverandre ikke før vi flyttet til Oslo for å studere. Siden da har vi begge bodd i Oslo, men unntak av at Eirik studerte to år i Trondheim. I Oslo har vi mange av vennene våre og vi har begge fått spennende jobber, så her trives vi godt.

Så når vi skulle gifte oss var vi veldig usikre på om vi skulle ha det i Oslo eller Eidskog. Vi har også all vår familie i Eidskog og bruker mye tid der i helger og ferier. Det gjorde at vi bestemte oss for å dele dagen i to, med vielse i Oslo rådhus og selve festen på låven på Jansrud hvor Eirik har vokst opp. Det ble en fin kombinasjon av hvor vi bor nå og hvor vi kommer fra.FORTELL OM PLANLEGGINGEN AV BRYLLUPET DERES.
Vi startet planleggingen ganske tidlig og hadde som mål å ikke stresse når dagen nærmet seg. Vi gjorde mye selv så det gikk med mange helger og store deler av sommerferien til forberedelser, men vi fikk vi god hjelp fra familie. Og vi synes vi nådde målet om å ikke stresse for mye dagene før. Den største usikkerheten var nok været, siden vi skulle ha det på en låve. Så når dagen begynte å nærme seg og vi så at det var spådd sol, vare det bare fryd og gammen.


FORTELL OM BRYLLUPSDAGEN FRA DERES PERSPEKTIV.
Bryllupsdagene ble akkurat slik vi ønsket oss. Vielsen var en stille og rolig dag sammen med de nærmeste i flotte Oslo rådhus, etterfulgt av litt bobler og mat. På kvelden dro vi to ut for å spise en bedre middag alene. Det gjorde at vi fikk landet litt og kunne ta inn det som akkurat hadde skjedd.
For selve festen hadde lyst på noe som var litt mindre høytidelig og mer moro, så en låvefest ble midt i blinken. Festen startet med at både gjester og vi kom kjørende inn på gårdsplassen i gamle amerikanske biler. Etter å ha hilst på alle gjestene og fått i oss litt bobler, var det middag inne på låven. Da hadde vi to fantastiske toastmastere som loset oss gjennom middagen med på en strålende måte med masse humor. Utpå kvelden ble det musikk, dans og kaker, og vi holdt på til sola sto opp igjen. For oss ble dette en helt perfekt kveld - uformelt, intimt og festlig.HVA ANGRER DERE PÅ AT DERE BRUKTE PENGER PÅ?
Det er ingenting vi angrer på at vi brukte penger på. Samtidig gjorde vi også veldig masse selv, alt fra å sy brudekjole, lage brudebukett, hår og sminke, pynting og lokalet hadde vi. Så vi kunne sikkert ha spart litt tid hvis vi hadde kjøpt noen av tjenestene. Men vi hadde lyst til å gjøre mye selv og synes resultatet ble enda mer personlig.


HVA ER DERE ALLES MEST GLAD FOR AT DERE BRUKTE PENGER PÅ?
I ettertid er vi såklart aller mest glad for at vi brukte penger på fotograf. Å sitte igjen med så mange fine bilder hvor man kan «gjenoppleve» dagen på nytt er helt fantastisk.
På sleve dagen så var vi veldig glad for at vi brukte penger på musikk. Vi ville gjerne at feiringen skulle bli en sikkerlig fest. Derfor leide vi Ole Kristian Ruud, en lokal artist, for å spille på kvelden. Dansegulvet var stort sett fullt med folk og levende musikk hele kvelden.


HVIS DERE SKULLE PLANLAGT BRYLLUP NÅ, HVA VILLE DERE GJORT ANDERLEDES?
Det er helt sikkert noe vi kunne ha gjort annerledes, men i ettertid så er det ikke noe vi har tenkt så mye på. Vi er så fornøyde med begge dagene og med alle tilbakemeldinger vi har fått fra gjestene så virker det som de hadde det like moro som oss!


HVA ER DERES BESTE TIPS TIL Å GI KOMMENDE BRUDEPAR?
Ganske tidlig bestemte vi oss for noen ting som var viktig for oss og som vi ville legge mer tid eller penger i. Så et godt tips er å sammen finne ut hva som er viktig for dere. Det gjorde det hvertfall enklere for oss å prioritere når det kommer til planlegging og budsjett. Men det beste tipset er å gjøre det til sitt eget bryllup og ikke tenke så mye på hva som er tradisjon eller hva andre synes.

Å INVESTERE I ET BRYLLUPSALBUM, FORTELL OM PROSESSEN OG DERES TANKER RUNDT DETTE.
Det å velge ut et lite utvalg av alle de fine bildene som ble tatt trodde jeg skulle bli en langtekkelig prosess, men heldigvis hadde Bethine satt opp et utkast og guidet oss gjennom slik at vi fikk et sikkerlig fint album. Det å ha et fysisk album som man kan se på og vise til venner og familie synes vi har vært veldig fint. Det er ekstra fint å ha noe fysisk i den digitale verden vi lever i nå.

BRYLLUPSDAG 2/2

Låvefest påJansrud gård, Eidskog

bottom of page